Foto: LETA

Tiesnešu disciplinārkolēģija šodien vērtēs arī pret trešo Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnesi Gundegu Lapiņu, kura bijušā Jūrmalas domes priekšsēdētāja Raimonda Munkevica lietas izskatīšanas laikā pārkāpa tiesas apspriedes noslēpumu un paralēli skatīja citas lietas, ierosināto disciplinārlietu.

Disciplinārlietu ierosinājis tieslietu ministrs.

Tiesnešu disciplinārkolēģijas darba kārtībā šodien ir vēl vienas disciplinārlietas izskatīšana.

Tiesas priekšsēdētāja Svetlana Beļajeva, iepriekš jautāta, kāpēc pati neierosināja disciplinārlietu pret Lapiņu, paskaidroja, ka sakarā ar apelācijas instances blakus lēmumu Munkevica krimināllietā pārkāpums ticis konstatēts divām tiesnesēm un tikai pēc tam atklājās, ka arī tiesnese Lapiņa bija pieņēmusi procesuālus lēmumus sprieduma pieņemšanas laikā, līdz ar to tika sākta pārbaude par šo faktu.

Viņa atsaucās uz to, ka tika gaidīts Disciplinārtiesas 27.februāra pilns nolēmums, jo pēc tam kļuvis pavisam skaidrs, ka tiesnesis tiesas apspriedes laikā nevar darīt neko citu un pieņemt nekādus lēmumus. Priekšsēdētāja norādīja, ka Tieslietu ministrija bija uzņēmusies paveikt šo pārbaudi, tagad lieta ir ierosināta, līdz ar to viņa neuzskata, ka ir nepieciešamība dublēties.

Kā ziņots, Tieslietu ministrija bija nolēmusi veikt pārbaudi saistībā ar masu medijos nonākušo informāciju, ka Lapiņa pārkāpusi tiesas apspriedes noslēpumu, Munkevica sprieduma iztiesāšanas laikā noraidot pieteikumus vai pieņemot lēmumus citās krimināllietās un civillietās.

LTV iepriekš vēstīja, ka tās rīcībā esošā informācija liecina, ka Lapiņa, kas ir viena no trim Munkevica lietas tiesnesēm, pārkāpusi tiesas apspriedes noslēpumu tieši tāpat kā viņas kolēģes Solvita Glaudāne un Ilze Freimane.

Šī iemesla dēļ Glaudāne zaudēja darbu, savukārt Freimane saņēma rājienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!