Augstākā tiesa (AT) sadalījusi krimināllietu, kurā par kukuļošanu apsūdzētas bijušās tiesneses Beatrise Tālere un Irēna Poļikarpova, atsevišķi izdalot mirušās Tāleres epizodes.

AT portālam "Delfi" paskaidroja, ka šāds lēmums pirmdien pieņemts, lai lietu varētu iztiesāt saprātīgos termiņos. Pirmdien tiesa saņēmusi ziņas no mirušās Tāleres advokātes Maijas Kalniņas, kurā aizstāve ziņo par slimību un, lai lietas iztiesāšanu atkal nebūtu jāatliek uz gadu, tiesa nolēma to sadalīt.

Pirmdien AT sāka lietu iztiesāt.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka AT pēc būtības būs jāskata lieta pret mirušo tiesnesi, lai izlemtu, vai tiesneses apelācijas sūdzība bijusi pamatota un viņa ir reabilitējama, vai arī nē.

Kukuļņemšanā apsūdzētā Tālere pēc ilgstošas slimības jūlijā nomira. 2008.gadā viņu un Poļikarpovu pirmās instances tiesa atzina par vainīgām apsūdzībās un notiesāja ar astoņu gadu ilgu cietumsodu. Tālere vainu apsūdzībās neatzina un spriedumu pārsūdzēja.

Krimināllietā apsūdzības uzrādītas arī bijušajiem tiesu izpildītājiem Raimondai Sporei un Raimondam Zunduram.

2008.gada februāri Rīgas apgabaltiesa Tāleri atzina par vainīgu kukuļa pieņemšanā un apzināti nelikumīgu lēmumu taisīšanā, bet Poļikarpova atzīta par vainīgu kukuļa pieņemšanā. Pirmās instances tiesa abas tiesneses sodīja ar astoņu gadu cietumsodu, piemēroja arī daļēju mantas konfiskāciju. Spore un Zundurs atzīti par vainīgiem kukuļdošanā. Taču tiesas lēmums tika pārsūdzēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!