Foto: stock.xchng
Tiesu izpildītājs Ginters Hmeļevskis vērsies Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā ar sūdzībām par telekomunikāciju uzņēmuma "Baltkom" atteikšanos pildīt tiesas noteikto pagaidu aizsardzības līdzekli pārtraukt kabeļtīklos retranslēt televīzijas kanālus TV3, TV3+ un TV6.

Iesniegtās divas sūdzības tiks izskatītas tiesas sēdēs aprīlī.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas priekšsēdētāja palīgs Kaspars Sadauskis skaidro - tā kā "Baltkom" nepilda tiesas lēmumu, tiesu izpildītājs iesniedzis pieteikumus tiesā, lūdzot tiesu šo jautājumu atrisināt.

Pēc viņa teiktā, piespiedu lēmuma izpilde gan šajā gadījumā nav iespējama, tādēļ runa varētu būt vienīgi par soda naudas piemērošanu.

Abi tiesu izpildītāja pieteikumi - viens par tiesas lēmumu attiecībā uz TV3, bet otrs - attiecībā uz TV6 un 3+ - tiks izskatīti divās tiesas sēdēs 26.aprīlī.

Jau ziņots, ka saistībā ar nenoslēgto licences līgumu par kanālu TV3, TV3+ un TV6 retranslēšanu "Baltkom" kabeļtīklos "TV3 Latvia" vērsās tiesā. Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 3.janvārī pieņēma lēmumu par TV3, bet 24.janvārī - par TV3+ un TV6 retranslēšanas pārtraukšanu.

"TV3 Latvia" īpašnieks ir Zviedrijas kompānija "Modern Times Group" (MTG). MTG Latvijā pārstāv TV3, 3+, TV6, "StarFM", "TV- Shop", "TV1000", "Viasat Explorer" un citus zīmolus.

"Baltkom" piedāvā digitālās un kabeļtelevīzijas pakalpojumus, nodrošina balss telekomunikāciju un interneta sakarus. "Baltkom" lielākais īpašnieks ir "New Life Holding" ar 99,92% kapitāldaļu, bet 0,08% pieder "Latvijas Valsts radio un televīzijas centram".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!