Foto: DELFI

Sieviete, kuru Valsts policija (VP) Torņakalnā nesen aizturēja par logā izkārtiem Krievijas agresiju slavinošiem simboliem, jau ir pamanījusies sakrāt 35 administratīvā pārkāpuma procesu, izriet no Valsts policijas (VP) sniegtās informācijas.

Likumsargi norāda, ka pret sievieti Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirknī ir uzsākti 35 administratīvā pārkāpumu procesi – puse par militārās agresijas un kara noziegumu slavinošu simbolu izmantošanu publiskā vietā un puse no tiem ir par Covid-19 ierobežojumu pārkāpumiem.

Jāpiebilst, ka sieviete pagājušajā gadā vairākkārt ir parādījusies sabiedrībā ar somu, uz kuras uzzīmēts "Z" burts, kā arī piedalījusies dažādos protestos, kuros izmantojusi Krieviju slavinošus simbolus.

Arī "Delfi" pērn 16. martā vēstīja, ka šī pati sieviete aizturēta pie Brīvības pieminekļa 16. marta gājiena laikā.

Nu sieviete, kuru "TV3" raidījums "Bez Tabu" identificējis kā 1967. gadā dzimušo Jeļenu Kreili, ir aizturēta kriminālprocesā, kas sākts pēc Krimināllikuma 74.1 panta, proti, par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma publisku slavināšanu.

Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

VP ziņo, ka piektdien, 17. martā, likumsargi lūgs tiesu Kreilei piemērot drošības līdzekli – apcietinājumu.

"Re:Baltica" iepriekš vēstīja, ka Kreile iepriekš piedalījusies protestos pret Krievijas karu Ukrainā, kur uz ukraiņu atbalstītāju fona provokatīvi stāvēja ar plakātu "Krievija, es ar tevi!", bet leģionāru piemiņas dienā pie Brīvības pieminekļa viņu aizturējuši policisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!