Foto: DELFI
Sestdien pēcpusdienā ap plkst.16 Codes pagastā Bauskas novadā vieglās auto "BMW" un pasažieru autobusa sadursmē gājuši bojā trīs cilvēki un vēl aptuveni 20 cilvēki guvuši dažādas traumas.

Laikraksta "Bauskas Dzīve" interneta portāls ziņo, ka kāda "BMW" autovadītāja uz autoceļa A-7 netālu no Codes veikusi apdzīšanas manevru un pagaidām nenoskaidrotu apstākļu dēļ nav spējusi to veikt droši. Viņas vadītais automobilis ietriecies no Rīgas pretīm braucošajā SIA "Aips" satiksmes autobusā ar pasažieriem.

Valsts policijā (VP) informē, ka "BMW" auto, apdzenot vieglo "Opel" markas spēkratu, šī manevra laikā saslīdējis un ietriecies pretīm no Rīgas uz Bausku braucošajā satiksmes autobusā "Mercedes Benz".

VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece portālu "Delfi" informēja, ka autoavārijā gājusi bojā 1980.gadā dzimusī "BMW" autovadītāja, kā arī divi vieglā auto pasažieri - 1987.gadā dzimusi sieviete un 2003.gadā dzimis zēns.

Latvijas Televīzijas dienas ziņās informēja, ka negadījumā bojā gājušie bijuši tuvi radinieki. Autovadītāja bijusi zēna māte, bet otra sieviete - zēna tēva māsa. Aculiecinieki negadījuma vietā atraduši zēna diplomu par labo sniegumu deju sacensībās.

VP informē, ka negadījumā cietuši 23 autobusā braukušie cilvēki. Daļa autobusa pasažieru pēc negadījuma ir nonākuši slimnīcā, teica Sietniece, piebilstot, ka negadījumā cietušo skaits vēl var mainīties. Iespējams, daļa pasažieru tūlīt pēc negadījuma jutušies normāli, bet nav izslēgts, ka veselības problēmas sajutīs vēlāk un vērsīsies pie mediķiem.

SIA "Aips" vadītājs Uldis Kolužs avīzes "Bauskas Dzīve" portālam stāstījis, ka brauktuve uz ceļa A-7 ir labā stāvoklī. Braucot pa to ar atļauto ātrumu, autovadītājiem tas nekādas briesmas nerada. Apskatot notikuma vietu un pamatīgu triecienu saņēmušo autobusu, Kolužs secina, ka vieglais auto braucis ar ātrumu, kas, visticamāk, ievērojami pārsniedzis simts kilometrus stundā.

Šoferis arī stāstījis, ka autobuss no trieciena noslīdējis no brauktuves un sasvēries, bet nav apgāzies. Autobusa šoferim pēc trieciena konstatēti nopietni sasitumi, viņš nogādāts slimnīcā Jelgavā. Mediķi esot skaidrojuši, ka šofera dzīvībai briesmas nedraud. Autobusa pasažieri guvuši dažāda veida sasitumus, arī lūzumus.

Kā "Bauskas Dzīvei" ziņoja negadījuma aculiecinieki, pēc autoavārijas uz ceļa bija izveidojies transporta sastrēgums vairāku kilometru garumā. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Bauskas daļas komandieris Jānis Ķērpis informē, ka notikuma vietā strādāja viena glābēju brigāde. Vīri, izmantojot tehniku, grieza avārijā bojāto automobili, lai no tā atbrīvotu bojā gājušo.

Laikraksta "Zemgales Ziņas" interneta portāls novēroja, ka vēl ap plkst.18 šoseju visā platumā klāja automašīnas paliekas, bet autobuss atradās uz lauka blakus šosejai. Satiksme tika novirzīta pa vienu joslu ceļa nomalē.

Policija turpina noskaidrot traģiskā negadījuma apstākļus.


Video - DELFI Aculiecinieks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!