Daugavpils šosejas 73.kilometrā, Ogres rajona Jumpravas pagastā, pie Velnadobes noticis smags ceļu satiksmes negadījums, kurā sadūrušās trīs automašīnas. Pēc sākotnējās informācijas, negadījumā gājuši bojā divi cilvēki un cietuši septiņi.
Kā informēja Ceļu policijas pārvaldes galvenais inspektors Mārtiņš Vabulis, pēc sākotnējās informācijas negadījumu izraisījusi Daugavpils virzienā braucošā automašīna "Audi 90", kurā bijuši pieci cilvēki. Automašīna, izbraucot no līkuma, sanesta un ieslīdējusi pretējā braukšanas joslā, kur sadūrusies ar automašīnām "GAZ - 24" un "Opel Kadett".

Automašīnas "Audi" vadītājs, iespējams, nav izvēlējies laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu, turklāt automašīnai bijušās dažādu ražotāju un dažādiem gada laikiem domātas riepas. Vabulis autovadītājus aicināja padomāt un savām automašīnām nelikt dažādiem gadalaikiem paredzētas riepas.

Pēc negadījuma uz Ogres un Aizkraukles slimnīcām nogādāti septiņi cilvēki, starp kuriem ir arī automašīnas "GAZ 24" vadītājs, 1969.gadā dzimis vīrietis. Pārējo cietušo personības policija vēl noskaidro.

Negadījuma vietā no gūtajām traumām gājuši bojā divi automašīnā "Audi 90" braukušie cilvēki. Arī viņu personības pašlaik vēl nav izdevies noskaidrot.

Kā ziņots, neraugoties uz to, ka satiksmes noteikumi paredz obligātu ziemas riepu lietošanu no 1.decembra, Ceļu policija aicina autovadītājus automašīnas ar tām aprīkot laikus. Jau šobrīd Latvijā daudzviet vērojams slapjš sniegs un ceļa apledojums, kas braukšanu ar vasaras riepām padara satiksmei bīstamu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!