Aizvadītajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos cietuši 15 un bojā gājuši divi cilvēki, starp kuriem arī kāds 59 gadus vecs gājējs, kuru uz ceļa Viļakas novada Svilpovā notrieca automašīna, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Policijas informācija liecina, ka automašīnas "Volkswagen Transporter" notriektais gājējs pa ceļa braucamo daļu pārvietojies bez gaismu atstarojošiem elementiem. Cietušais no gūtajām traumām miris notikuma vietā.

Dundagas novada Kolkas pagastā traģiskā autoavārijā bojā gājis kāds 34 gadus vecs autovadītājs, bet cietusi 20 gadus veca pasažiere. Nelaime notikusi ceļaposmā Tukums-Kolka, automašīnai "BMW 318" nobraucot no ceļa braucamās daļas un apgāžoties.

Automašīnai apgāžoties, pasažieri cietuši Saldus novada Kursīšu pagastā, kur spēkrata "Audi 80" vadītājs nobrauca no ceļa, iebrauca grāvī un apgāzās. Pēc negadījuma slimnīcā nogādāts 36 gadus vecs vīrietis un 38 gadus veca sieviete.

Uz Vidzemes šosejas Siguldas novadā, nespējot savaldīt spēkrata stūri un ietriecoties kokā, cietis arī 20 gadus jauns "KIA" vadītāja un viņa 18 gadus jaunā pasažiere. Autovadītājs pēc negadījuma nogādāts slimnīcā.

Līdzīga nelaime notikusi arī Salacgrīvas pagastā, kur 65 gadus veca "Mitsubishi Space Star" autovadītāja netika galā ar spēkrata vadību, nobrauca no ceļa un ietriecās kokā. Sieviete nogādāta slimnīcā.

No ceļa noskrējis arī 32 gadus veca vīrieša vadītais "Daihatsu Copen" Lazdonas pagastā. Auto iebraucis grāvī un apgāzies, vadītājs nogādāts slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī reģistrēti 78 ceļu satiksmes negadījumi, fiksēti 18 gadījumi, kad autovadītāji pie stūres sēdušies alkohola vai narkotisko vielu reibumā. Noformēti 248 protokoli par ātruma pārsniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!