Foto: Valsts policija
Sestdien, 9. decembrī, ceļu satiksmes negadījumā Saldus novadā bojā gājuši divi vīrieši, bet trīs cilvēki guvuši dažādas traumas un nogādāti mediķu aprūpē, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte.

Ceļu satiksmes negadījums noticis ap pulksten 10 Saldus novadā, Kursīšu pagastā, uz autoceļa Butnāri - Saldus - Ezere 16,16 kilometrā, precizē Rozīte.

Notikuma vietā ieradās ceļu policija, mediķi, kā arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki. Negadījumā ir trīs cietušie – "Volvo" vadītāja un divi pasažieri, kuri nodoti mediķu aprūpē, savukārt negadījumā dzīvību zaudēja "Toyota Avensis" vadītājs un viens no automašīnas "Volvo"pasažieriem.

Sākotnējā informācija liecina, ka vieglā automašīna "Toyota Avensis", iespējams, saslīdējusi, kā rezultātā iebraukusi pretējā braukšanas joslā, kur sadūrās ar "Volvo" markas automašīnu, norāda VP pārstāve.

Negadījuma dēļ uz laiku bija bloķēta satiksme, taču šobrīd tā ir atjaunota.

Pašreizējā VP informācija liecina, ka automašīnas "Toyota" aizmugurējām riepām nav bijis atbilstošs protektora dziļums, taču precīzus notikušā negadījuma iemeslus policija skaidros izmeklēšanā.VP atgādina, ka vieglo automašīnu ziemas riepu minimālais protektora dziļums ir četri milimetri, uzmanība jāpievērš arī riepu vecumam.

Tāpat VP pārstāve atgādina, ka laikapstākļu dēļ ceļi daudzviet var būt apledojuši, tāpēc jo īpaši svarīgi ievērot laikapstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!