Foto: DELFI
Pagājušajā diennaktī avārijās Latvijā bojā gājuši trīs cilvēki. To vidū arī 2022. gadā dzimis bērns. Zīdainis automašīnā atradies ratu kulbā, kas nav bijusi piesprādzēta, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Likumsargi uzsver, ka piesprādzēšanās pirms brauciena un mazo pasažieru pareiza pārvadāšana ir kritiski svarīga.

Ceturtdien ap pulksten 19 vakarā policija saņēma informāciju, ka Rēzeknes novadā, Silmalas pagastā apdzīvotā vietā ir noticis ceļu satiksmes negadījums. Sākotnējā informācija liecina, ka 1994. gadā dzimis vīrietis vadījis automašīnu "Volkswagen Transporter", iebraucis pretējā braukšanas joslā, frontāli saduroties ar automašīnu "Toyota Land Cruiser".

Šajā ceļu satiksmes negadījumā cietušas piecas personas – 1961. gadā dzimis "Toyota Land Cruiser" vadītājs, 1994. gadā dzimis "Volkswagen Transporter" vadītājs, kā arī "Volkswagen" pasažieri – 1967. gadā dzimis vīrietis, 2002. gadā dzimusi sieviete un 2019. gadā dzimis bērns, savukārt 2022. gadā dzimis bērns ceļu satiksmes negadījumā gājis bojā.

Sākotnējā informācija liecina, ka zīdainis automašīnā pārvadāts ratu kulbā, kas nav piesprādzēta. Savukārt "Volkswagen Transporter" vadītājs pie stūres bija sēdies bez atbilstošām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Šobrīd policijā ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 260. panta otrās daļas par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Izmeklēšanā tiks skaidroti precīzi notikušā apstākļi.

Kā liecina VP statistika par ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem un bojāgājušajiem bērniem vecumā līdz 14 gadiem, 2019. gadā ceļu satiksmes negadījumos bija cietuši 508 bērni, bet bojā gājuši pieci bērni, kas ir vecumā līdz 14 gadiem, 2020. gadā cietuši 448, bet bojā gājuši astoņi bērni, 2021. gadā ceļu satiksmes negadījumos cietuši 407 bērni, bet bojā gājuši divi bērni, kas ir vecumā līdz 14 gadiem.

Savukārt par bērnu nepareizu pārvadāšanu 2019. gadā fiksēti 408, 2020. gadā – 221, bet 2021. gadā – 207 pārkāpumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!