Savās mājās Rīgā, Āžu ielā, svētdienas vakarā ugunsgrēkā saindējies ar dūmiem un vēlāk miris dzejnieks Aivars Neibarts ar iesauku Ņurbulis, apstiprināja Rakstnieku savienības (RS) valdes priekšsēdētājs Valdis Rūmnieks.
Viņš pastāstīja, ka par notikušo nelaimi RS informējusi Neibarta sieva Sarmīte, kura šobrīd esot šoka stāvoklī.

Viņa pastāstījusi, ka svētdien viņai piezvanījuši kaimiņi un informējuši, ka no dzīvokļa plūstot dūmi. Kad dzejnieka sieva ieradusies, bijis jau par vēlu - Neibarts esot bijis jau miris. Dzīvoklī atradušies arī citi cilvēki, taču tie neesot tik smagi cietuši.

Rūmnieks pieļāva, ka dzejnieks un ar viņu kopā esošās personas lietojušas alkoholu, taču sīkāk notikumu nevēlējās komentēt.

Viņš atzina, ka latviešu literatūrai Neibarta traģiskā bojāeja ir liels zaudējums. "Viņam bija daudz jaunu darbu, būtu bijusi lieliska izlase," sacīja Rūmnieks.

Svētdienas vakarā ugunsgrēkā Neibarta dzīvoklī Rīgā, Āžu ielā, bojā gāja 1947.gadā dzimušais Gunārs K. Savukārt Neibarts miris pa ceļam uz slimnīcu. Savukārt 19 gadus vecais Kristaps D. guva grieztu brūci rokā un ievietots slimnīcā. Ugunsgrēks izcēlies pagaidām nenoskaidrotos apstākļos. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst. 20.35.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!