Foto: LETA
Trešais 10. jūnijā Ādažu poligonā notikušā incidenta dalībnieks caur Igauniju aizbēdzis uz Krieviju, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Kā vēstīts, pārējie divi turpat pēc iekļūšanas poligonā aizturēti, bet piektdien viņi apcietināti.

Raidījums atgādina, ka incidents noticis laikā, kad armijas mācībās "Sabre Strike" piedalās 6000 karavīru no ASV, Lielbritānijas, Somijas un Baltijas valstīm, no kuriem 1000 trešdien atradās poligonā Ādažos.

Pretstatā Krievijas nacionālboļševiku partijas portālā publicētajam, ka abiem aizturētajiem izdevies uzvilkt savu karogu un izdalīt skrejlapas, Nacionālo bruņoto spēku pārstāvis Normunds Stafeckis "Nekā personīga" uzsver, ka iebrucēji "nespēja veikt nekādas darbības". "Tas viss ir blefs, viņi neko nespēja izdarīt, viņi tika savaņģoti un viss viņiem atņemts un nodots tur, kur viņiem jābūt," viņš apgalvo.

Nacionālboļševiki portālā ievietoja fotogrāfijas, kurās redzama kāpšana pāri sētai. Tieši šīs fotogrāfijas bija uzņēmis trešais akcijas dalībnieks, arī Krievijas pilsonis. Drošības policijai esot pietrūkušas četras minūtes, lai notvertu viņu Latvijas teritorijā. Dažas stundas pēc notikušā viņam bija izdevies caur Igauniju nokļūt Krievijā.

Drošības policijai ir aizdomas, ka gan aizbēgušais, gan arestētie ir Krievijas speciālo dienestu vai armijas virsnieki, tomēr pagaidām tam neesot pierādījumu, informē raidījums.

Abus Krievijas pilsoņus tiesa apcietināja aizdomās par spiegošanu un terorisma mēģinājumu. Ja pieradīs vainu šajos noziegumos, apcietinātajiem Andrejam Popko un Aleksandram Kurkinam draud mūža ieslodzījums.

Atsaucoties uz Krievijas medijiem, raidījums informē, ka abi ir Voroņežas iedzīvotāji. Kurkins beidzis Voroņežas valsts universitāti, bet Popko – Voroņežas pedagoģisko universitāti. Kurkins regulāri rīkojis protesta akcijas, un par protesta akciju noteikumu pārkāpšanu viņu vairākkārt sodījusi milicija.

"Nekā personīga", atsaucoties uz savā rīcībā esošām ziņām, vēsta ka šis nav vienīgais pēdējo nedēļu incidents Latvijas armijā. Pirms nedēļas bruņotie spēki konstatējuši aizdomīgu miniatūru lidaparātu jeb dronu virs Lielvārdes lidlauka. Pagaidām nav aizturēts ne lidaparāta palaidējs, nav izdevies saķert arī pašu aparātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!