Foto: F64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji 2. decembrī pulksten 13.37 saņēma izsaukumu uz Talsu novada Lībagu pagastu, kur divstāvu dzīvojamā ēkā dega pirmā stāva guļamistaba 25 kvadrātmetru platībā, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās trīs cilvēki. Pulksten 15.54 ugunsgrēks tika likvidēts.

Ēkā, kur bija izcēlusies ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts. VUGD aicina būt līdzatbildīgiem par savu, tuvinieku un arī kaimiņu drošību, uzstādot mājokļos dūmu detektorus.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega graudu kalte, vienstāva dzīvojamā ēka un garāža, apkures granulas un paletes, zaru kaudze, piededzis ēdiens, atkritumi, bet divos gadījumos dega sodrēji dzīvojamo ēku dūmvados.

Laika posmā no šī gada 2. decembra pulksten 6.30 līdz 3. decembra pulksten 6.30, VUGD saņēma 29 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!