Foto: F64

Trešdien ugunsgrēkos Latvijā dzīvību zaudējuši divi, bet cietis viens cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Trešdienas rītā pulksten 10.49 ugunsdzēsēji devās uz Limbažu novada Vidrižu pagastu, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā māja 240 kvadrātmetru platībā un tās daļai bija iebrucis jumts, griesti un koka konstrukcijas. Ugunsnelaimē bojā gāja viens cilvēks. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 19.51.

Savukārt pulksten 14.07 VUGD saņēma izsaukumu uz Dagdas novada Andrupenes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg dzīvojamā māja 80 kvadratmetru platībā un tai ir iebrucis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Tas likvidēts pulksten 17.37.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 33 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu un 13 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Trešdien pulksten 21.59 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Tērauda ielu Liepājā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums, jo ēkas otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas trīs kvadrātmetru platībā. No piedūmotās mājas ugunsdzēsēji izglāba divus cilvēkus, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMPD) mediķiem. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās seši cilvēki. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 23.03.

Priekules novada Kalētu pagastā ugunsdzēsēji devās dzēst ar atklātu liesmu degošu fermas ēku 300 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no fermas evakuēti 20 mājlopi. Ugunsgrēkā bojā gāja viens un cieta vēl viens mājlops. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts vien šorīt.

Tāpat ugunsdzēsējiem nācies doties uz Jelgavas novada Līvbērzes pagastu, lai pāri grāvim pārceltu cilvēku, kurš bija guvis kājas traumu. Savukārt Dārziņu ielā, Rīgā, glābēji atbrīvoja žogā iesprūdušu suni, bet Lidoņu ielā no koka nocēla kaķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!