Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 98 izsaukumus – 57 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā piecu meža un 16 kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 30 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Trešdien pulksten 23.51 tika saņemts izsaukums uz Salaspils novadā, kur dega automašīna un sausā zāle kopumā 55 kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā tika atrasti divi cilvēki, kuriem Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja nāvi. Pulksten. 01.14 VUGD darbu notikuma vietā noslēdza.

Savukārt pulksten 17.23 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Saulkrastu novadā, kur dega divstāvu māja 50 kvadrātmetru platībā un mežs kopumā 2500 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 20.27 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Notikumā strādāja arī Valsts meža dienesta (VMD) darbinieki.

Pulksten 16.22 VUGD saņēma izsaukumu uz Krustpils novadu, kur dega jaunaudze un mežs 33 200 kvadrātmetru platībā. Pulksten 22.35 VUGD darbu notikumā pabeidza un dzēšanas darbus noslēdza VMD darbinieki.

Pulksten 15.11 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Grobiņā, kur dega dega angārs 600 kvadrātmetru platībā, kurā bija kravas automašīna, lauksaimniecības tehnika, automašīna pie angāra, garāžas jumts 50 kvadrātmetru, kā arī dzīvojamās mājas jumta pārsegums 110 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkām bija evakuējušies 33 cilvēki. Ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kas tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 18.22 paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un pulksten 22.13 – likvidēts. Notikuma vietā arī Grobiņas, Gaviezes un Bārtas pašvaldības ugunsdzēsības formējumu ugunsdzēsēji.

Pulksten 13.32 tika saņemts izsaukums uz Ventspils novada Užavas pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 120 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Pulksten 16.51 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!