Foto: F64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītajā diennaktī saņēmis 35 izsaukumus, no kuriem 12 bijuši uz ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bijuši maldinoši. Ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

12. novembra rītā pulksten 6.38 tika saņemts izsaukums uz Valkas novada Valkas pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju kokapstrādes uzņēmumā deg zāģu skaidas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg skaidas un granulu iekārta. Patlaban turpinās ugunsgrēka dzēšanas darbi un degšanas platības tiks precizētas pēc ugunsgrēka lokalizācijas. Notikuma vietā strādā 17 ugunsdzēsēji glābēji no Valkas, Smiltenes un Strenčiem.

Vakar pulksten.21.30 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur divstāvu daudzdzīvokļu ēkā dega sadzīves mantas, grīda un briketes piecu kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās telpas iznesa cilvēku, kur bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies seši cilvēki un vēl divus evakuēja ugunsdzēsēji glābēji. Pulksten 22.37 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 15.36 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Daugavpils novadā, kur dega trīs garāžas un četras vieglās automašīnas kopumā 160 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 19.09 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, saimniecības ēkas jumta pārsegums, ēdiens mikroviļņu krāsnī, vieglās automašīnas dzinēja nodalījums, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, galds, pirts, neapsaimniekota garāža.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!