Foto: F64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 9. decembra pulksten 6.30 līdz 10.decembra pulksten 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 50 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi. Ugunsgrēkos bojā gājuši trīs cilvēki, portāls "Delfi" noskaidroja VUGD.

Vakar pulksten 8.56 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur 20 kvadrātmetru platībā dega dārza māja. Ugunsdzēsēji glābēji blakus ēkai atrada divus bojāgājušos, bet vēl vienu cietušo nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMPD) dienesta mediķiem. Pulksten 10.31 dzēšanas darbi notikuma vietā tika pabeigti. Ēkā dūmu detektors nebija uzstādīts.

Pulksten 20.22 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega dīvāns un sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. Veicot dzēšanas darbus, ēkā tika atrasts bojāgājis cilvēks. Pulksten 23.34 ugunsgrēks tika likvidēts. Ēkā dūmu detektors nebija uzstādīts.

Savukārt pulksten 3.38 VUGD saņēma izsaukumu Stopiņu novadā, kur divstāvu dzīvojamās mājā dega bēniņi un jumts 60 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās saviem spēkiem no ēkas evakuējas četri cilvēki. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts pulksten 6.26. Ēkā dūmu detektors bija uzstādīts.

Šorīt pulksten 6.27 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Carnikavas novadu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamā mājas fasāde un bēniņi 380 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās viens cilvēks. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts pulksten 8.38 un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Tāpat šorīt pulksten 7.05 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Olaines novada Olaines pagastu, kur dega dārza māja 100 kvadrātmetru platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts pulksten 8.19 un patlaban turpināts tā dzēšanas darbi.

Steidzoties glābšanas darbos, vakar Salaspilī un Tērvetes novadā ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpēm izcēla trīs bojāgājušus cilvēkus un nodeva Valsts policijas darbiniekiem. Savukārt ūdenstilpnē slīkstoša cilvēka dzīvību Ludzā izdevās glābt. Cietušais tika nodots NMPD mediķiem.

VUGD atgādina – atrasties uz ūdenstilpju ledus ir bīstami. Dienests aicina nedoties uz ūdenstilpju ledus, kā arī pieskatīt bērnus un mājdzīvniekus, lai viņiem nerastos vēlme pārbaudīt ledus biezumu un izturību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!