Foto: LETA
Trešdien, 11. augustā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 18 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 12 robežpārkāpēji, tajā skaitā uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem. Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens Pakistānas un divi Gruzijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības, informēja Valsts robežsardze.

Tāpat par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu sešām personām – diviem Baltkrievijas, vienam Latvijas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas un vienam Kazahstānas pilsonim.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, valdība otrdien nolēma izsludināt ārkārtējo situāciju no 11. augusta līdz 10. novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpils pilsētā.

Valdības lēmums arī paredz Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijai sniegt palīdzību Valsts robežsardzei Latvijas-Baltkrievijas robežas robežuzraudzības nodrošināšanā, lai nepieļautu robežas nelikumīgu šķērsošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!