Foto: DELFI Aculiecinieks

Trešdienas rītā ugunsgrēkā Krāslavas novada Izvaltas pagastā gājis bojā 54 gadus vecs vīrietis, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Plkst. 7.11 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Krāslavas novada Izvaltas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no divstāvu ķieģeļu ēkas nāk dūmi un ēkā deg dīvāns un siena 10 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba apmēram 75 gadus vecu sievieti, bet apmēram 54 gadus vecs vīrietis ugunsgrēkā gāja bojā.

Aizvadītajā diennaktī, laikā no šī gada 20.decembra plkst. 6.30 līdz 21.decembra plkst. 6.30, VUGD saņēma 40 izsaukumus, no kuriem 18 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Otrdien plkst. 11.18 VUGD saņēma izsaukumu uz Slimnīcas ielu Jēkabpilī, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkas otrā stāva dzīvoklī bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. No piedūmotajā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba apmēram 55 gadus vecu vīrieti, kurš bija saindējies ar degšanas produktiem un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Savukārt no blakus dzīvokļa glābēji evakuēja vienu cilvēku. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 11.45.

Naktī plkst. 23.05 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Zvaigznāja gatvi Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas otrā stāva dzīvoklī bija dedzis plaukts 1 kvadrātmetra platībā, bet iedzīvotājiem izdevās ugunsgrēku likvidēt saviem spēkiem. Ugunsgrēkā cieta apmēram 51 gadus vecs vīrietis, kurš bija guvis apdegumus un tika nodots NMPD mediķiem.

Plkst. 4.49 tika saņemts izsaukums uz Meldru ielu Salaspilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva dzīvojamā mājā. Ierodoties ugunsdzēsējiem glābējiem, ēkas jumts dega ar atklātu liesmu 150 kvadrātmetru platība. Šajā ugunsgrēkā cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš pēc NMPD mediķu apskates varēja turpināt darbu. Plkst. 7.45 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, ārsienas elektrisks dekoratīvs rotājums, elektrības stabs, vieglā automašīna, sodrēji ēkas dūmvadā, šķūnis, angārs, dzīvojamā māja un bez uzraudzības atstāts ēdiens.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies trešdienas rītā Lielvārdes novada Lēdmanes pagastā, kur apmēram 600 kvadrātmetru platībā dega angāra tipa ēka.

Izsaukums uz šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku tika saņemts plkst. 5.59 un plkst. 7.43 ugunsgrēks tika lokalizēts, bet šobrīd vēl turpinās tā likvidācijas darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!