Pagājušajā piektdienā kāda kompānija no policijas mēģinājusi aizbēgt, šķērsojot plāno Juglas ezera ledu. Aizturēšana gan pārvērtusies glābšanas darbos, jo viens vīrietis ezerā ielūzis un pārējie saviem spēkiem nav varējuši nokļūt krastā, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas pašvaldības policijā.

10. marta pēcpusdienā Rīgas pašvaldības policija (RPP) saņēmusi izsaukumu par konfliktu kādā bodītē Berģu ielā. Notikuma vietā izrādījies, ka vairāki veikala apmeklētāji, iespējams, mēģinājuši veikalu apzagt. Iecerētais viņiem nebija izdevies, un kompānija piekāvusi veikala apmeklētāju, kurš viņiem aizrādījis.

Cietušais un veikala darbinieki policistiem pastāstījuši, kā izskatījušies uzbrucēji un norādījuši virzienu, kurā viņi aizgājuši. Cietušais stāstījis, ka uzbrucēji bijuši divi vīrieši, kuriem līdzās bijusi sieviete, kura stūmusi dvīņu ratiņus.

Mirkli vēlāk kopā ar veikala apsargu policisti apsekojuši apkārtni līdz sniegā pamanījuši bērnu ratiņu sliedes. Sekojot tām, policisti nonākuši pie Juglas ezera, kur atklājies, ka meklētie atrodas uz ledus vairākus desmitus metru no krasta.

Policisti kompāniju aicinājuši palikt uz vietas, līdz ieradīsies glābēji. Viens no vīriešiem kārtības sargu norādēm nav paklausījis un mēģinājis pats nokļūt krastā. Vīrieša mēģinājums cietis neveiksmi, jo jau pēc dažiem soļiem viņš ielūzis ledū. Par laimi tajā vietā nebija dziļš un viņam izdevies izkļūt krastā, kur viņš aizturēts.

Brīdi vēlāk notikuma vietā ieradušies glābēji no RPP Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes. Viņi ar speciālu glābšanas dēli no sākuma krastā nogādājuši abus zīdaiņus, tad viņu māti un visbeidzot otru aizdomās turamo un bērnu ratiņus.

Pa to laiku uz notikuma vietu bija atvests arī cietušais, kurš atpazinis abus uzbrucējus, tādēļ abi notikumā iesaistītie vīrieši nodoti Valsts policijas darbiniekiem, lai sāktu lietu par miesas bojājumu nodarīšanu.

Savukārt abi četrus mēnešus vecie zīdaiņi nodoti mediķiem bērnu veselības stāvokļa pārbaudei. Mediķi bērniem nopietnus apsaldējumus nekonstatēja. Policija gan norāda, ka tas viņu māti un abus vīriešus nepasargās no atbildības, pakļaujot bērnus riskam. Situāciju izvērtēs bērnu tiesību speciālisti.

Tāpat visas personas tiks sauktas pie atbildības par atrašanos uz ledus laikā, kad tas ir aizliegts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!