Foto: AP/Scanpix
Saulkrastos pirmdienas, 1.jūnija, vakarā kāds mācītājs savaldījis bruņotu un smagi iereibušu vīrieti un nodevis Valsts policijai (VP), portālu "Delfi" informē policijā.

Pirmdienas vakarā Saulkrastu iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu no kāda iedzīvotāja, kurš ziņoja, ka Saulkrastu centrā kādā privātmājā starp vīru un sievu norisinās skaļš konflikts. Uz notikuma vietu tika nosūtīta ekipāža, taču pa to laiku tika saņemts jauns zvans, kurā iedzīvotājs ziņoja, ka no privātmājas bijuši dzirdami šāvieni.

Mirkli vēlāk policijas ekipāža ieradās notikuma vietā, bet vīrietis jau bija aizbēdzis.

Izrādījās, ka starp 1965.gadā dzimušo un viņa sievu bija izcēlies konflikts, jo viņš vēlējies doties ar auto uz veikalu pēc grādīgajiem dzērieniem, taču sieva viņam neesot ļāvusi to darīt, jo viņš bijis pamatīgi iereibis. Tajā brīdī vīrietis kļuvis agresīvs un izcēlās pamatīga ķilda, par kuru kāds iedzīvotājs ziņojis policijai.

Mājā tika atrasta bise, bet policisti noskaidroja, ka vīrieša īpašumā esot arī pistole, kuru, visticamāk, viņš paņēmis līdzi. Tā kā vīrietis bija bruņots, meklēšanā nekavējoties tika iesaistīti ievērojami policijas spēki – uz Saulkrastiem devās vīri no Speciālo uzdevumu bataljona, pretterorisma vienības "Omega" kaujinieki, kā arī kinologs ar suni.

Uzzinot par notikušo, arī vairāki Saulkrastu iedzīvotāji iesaistījās vīrieša meklēšanā un ik pa brīdim ziņoja policijai par iespējamām vīrieša atrašanās vietām.

Pēc tam policisti saņēma zvanu no vietējā mācītāja, kurš teica, ka viņam esot izdevies nomierināt agresīvi noskaņoto kungu un drīz pēc tam 1965.gadā dzimušais vīrietis tika nogādāts Saulkrastu iecirknī.

Vīrietis agrāk nebija nonācis policijas redzeslokā, noskaidrots, ka abi ieroči bijuši legāli, taču pēc šī pārkāpuma gan bise, gan pistole ir atsavināta un ieroču nēsāšanas atļauja viņam tiks anulēta.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess, bet aizturētais vīrietis drīzumā tiks nogādāts īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Policija izsaka pateicību mācītājam un pārējiem iedzīvotājiem, kuri palīdzējuši pārkāpēja notveršanā.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!