Prokuratūra Rēzeknes policijai devusi uzdevumu krimināllietā par vardarbību pret Rēzeknes rajona Nagļu pagasta bērnudārza bērniem kā aizdomās turētos nopratināt trīs darbiniekus, taču pagaidām lietā notiek pirmstiesas izmeklēšana un apsūdzības nevienam nav uzrādītas.
Par to informēja Rēzeknes rajona prokuratūras virsprokurors Viktors Bogdanovs, prognozējot, ka pietiekamu pierādījumu savākšanas gadījumā lietu kriminālvajāšanai prokuratūra varētu saņemt aprīļa beigās vai maija sākumā. Viņš pastāstīja, ka krimināllieta par cietsirdību un vardarbību pret nepilngadīgo ierosināta uzreiz pēc publikācijas vietējā laikrakstā, kur stāstīts par situāciju bērnudārzā.

Virsprokurors informēja, ka krimināllietas ietvaros jau nopratināti cietušie bērni un viņu vecāki, kā arī dots uzdevums policijai kā aizdomās turētos nopratināt trīs bērnudārza darbiniekus, kā arī piemērot viņiem drošības līdzekli. Pēc tam policija lems par lietas nosūtīšanu kriminālvajāšanai.

Savukārt Rēzeknes pilsētas un rajona policijas pārvaldes štāba priekšnieks Ēriks Anžāns pauda, ka drošības līdzeklis šīm personām vēl neesot piemērots, jo to liedzot vairāki lietas apstākļi, piemēram, tas, ka pēdējais iespējamais vardarbības gadījums noticis pirms pusgada.

Nagļu pagasta bērnudārzā "Priedītes", iespējams, bijusi ilgstoša cietsirdīga un varmācīga izturēšanās pret audzēkņiem - bērnus, kas nespēj pusdienlaikā aizmigt, sien pie gultas, par sodu liek stundām stāvēt ar kailām kājām uz betona grīdas, stundām liek atrasties tumšā soda "karcerī".

Organizācija "Glābiet bērnus" saņēmusi videoierakstu ar bērnudārza audzēkņu vecāku stāstījumu, ko ar bērniem dara bērnudārza direktore Ingrīda Suharevska un audzinātāja Anita Mičule, kā arī pavāre Zinaīda Lucijanova.

Rēzeknes rajona prokuratūra pēc vecāku sūdzībām ierosinājusi krimināllietu par cietsirdību un vardarbību pret nepilngadīgajiem, taču ilgstoši pirms tam pagasta vadība nebija attiecīgi reaģējusi, direktore turpināja darbu. Šobrīd Suharevska iesniegusi atlūgumu ar pamatojumu, ka nespēj paciest lielo nervu slodzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!