Foto: Valsts policija

Piektdien, pulksten 10.07, Rēzeknes novada Griškānu pagastā, ceļa posmā Rēzekne – Dagda, notikusi triju automašīnu sadursme, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē.

1936. gadā dzimis vīrietis, vadot "Opel" markas auto, nebija izvēlējies drošu braukšanas ātrumu un iebraucis pretējā joslā, kur sadūries ar 1987. gadā dzimuša vīrieša vadītu "Renault" auto. Pēc sadursmes ar "Renault", "Opel" markas automašīna ietriekusies arī "Toyota" markas spēkratā, kuru vadījis 1965. gadā dzimis vīrietis.

No gūtajām traumām notikuma vietā miris "Opel" vadītājs, savukārt viņa pasažiere – 1941. gadā dzimusi sieviete – guvusi traumas un nogādāta slimnīcā.

Valsts policija informē, ka lielākā daļa satiksmes negadījumu notiek, pārsniedzot maksimāli atļauto kustības ātrumu vai ceļam un laikapstākļiem nepiemērota ātruma izvēles dēļ. Pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu pat desmit kilometriem stundā palielinās risks nokļūt satiksmes negadījumā, jo, rodoties bīstamībai un bremzējot, apstāšanās ceļš palielināsies par vairākiem metriem. Šie metri var būt izšķiroši ceļu satiksmes negadījumā.

Likumsargi aicina nebraukt ar maksimāli atļauto ātrumu, ja ceļš ir nepārredzams, slidens, bedrains, ar dažādiem segumiem.

Labāk ātrumu samazināt un braukt lēnāk, lai nepieciešamības gadījumā varētu laicīgi noreaģēt uz radušos bīstamo situāciju un novērst satiksmes negadījuma rašanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!