Foto: LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) Latgales tiesas apgabala prokuratūrai rosinājis sākt kriminālvajāšanu pret trim Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes ceļu policistiem par kukuļņemšanu no dzērājšofera.

IDB portāls "Delfi" uzzināja, ka kriminālvajāšanu lūgts sākt pēc Krimināllikuma 320. panta 3. daļas par kukuļņemšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Pirmstiesas izmeklēšanā IDB guvis un nostiprinājis ziņas, ka Valsts policijas darbinieki, pildot dienesta pienākumus ceļu satiksmes uzraudzības jomā, apturējuši automašīnu un konstatējuši, ka tās vadītājs ir alkohola reibumā. Tā vietā, lai noformētu administratīvā pārkāpuma protokolu par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, policisti no automašīnas vadītāja pieprasījuši un pieņēmuši kukuli vairāku simtu eiro apmērā.

IDB jau ziņojis, ka noziegumā iesaistītie policisti aizturēti pērnajā martā. Personām tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Par nodarīto soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!