Foto: DELFI

Valsts policija (VP) aizturējusi trīs jauniešus aizdomās par to, ka viņi sestdien, pulksten 5:20, kādam 17 gadus vecam jaunietim Vecrīgas ātrās ēdināšanas restorāna tualetē nolaupījuši mobilo tālruni.

Kā informē policija, 17 gadus vecais jaunietis minētajā laikā iegāja tualetē, kur viņam sekoja kāds cits jaunietis. Nonākot šaurajā telpā, 17 gadus vecajam puisim otrs jaunietis iesita un atņēma mobilo tālruni.

Uzreiz pēc laupīšanas uzbrucējs devās prom kopā ar diviem paziņām, kuri tikmēr bija turējuši tualetes durvis un skatījušies, lai laupīšanu neiztraucē kāds apmeklētājs.

Tā kā cietušais negribēja vienkārši padoties, viņš pēc uzbrukuma sekoja visiem trim jauniešiem un brīdī, kad pamanīja tuvāko policijas ekipāžu, vērsās pie pašvaldības policistiem.

Rīgas pašvaldības policisti uzreiz notvēra divus no uzbrucējiem un nogādāja viņus Rīgas Centra rajona iecirknī, kur tika atklāts, ka viens no viņiem ir 16 gadus vecs, bet otrs 18 gadus vecs.

Nākamajā dienā policijas darbinieki, veicot meklēšanas pasākumus, aizturēja trešo jaunieti, kurš ir 20 gadus vecs un pēdējo reizi no ieslodzījuma vietas iznācis 13.jūnijā.

Policija noskaidrojusi, ka laupīšanu veicis 18 gadus vecais dalībnieks, tādēļ viņam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, taču abiem pārējiem, kuri bija līdzdalībnieki, piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!