Foto: Shutterstock

Janvārī Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) amatpersonas pabeigušas izmeklēšanu lietā par krāpšanu lielos apmēros, iegūstot Eiropas Savienības (ES) Eiropas Lauksaimniecības fonda līdzfinansējumu. Minētā noziedzīga nodarījuma izdarīšanā par aizdomās turētām atzītas trīs personas, informēja policijā.

ENAP 2. nodaļas amatpersonas, izmeklējot kriminālprocesu, kas sākts pēc Krimināllikuma 177. panta 3. trešās daļas, noskaidrojušas personu grupu trīs cilvēku sastāvā, kuri realizējuši krāpniecisku shēmu ar mērķi iegūt ES Eiropas Lauksaimniecības fonda līdzfinansējumu 116 999,99 eiro apmērā.

Kriminālprocesā par aizdomās turētajām atzītās personas krāpniecisko shēmu īstenojušas, no 2011. gada līdz 2013. gadam realizējot Latvijas Lauku atbalsta dienesta projektu, kas saistīts ar koka rotaļlietu izgatavošanu un kura ietvaros bija plānots iegādāties kokapstrādes iekārtas.

Proti, personas sniegušas maldinošas ziņas par projekta ietvaros iegādāto iekārtu izmaksām un to faktiskajiem piegādāšanas apstākļiem. Viena no iesaistītajām personām formāli piedalījusies iepirkuma konkursā un uzvarējusi tajā, bet nebija faktiskais iekārtu piegādātājs.

Izmeklēšanā par aizdomās turētām personām atzīti divi vīrieši, kuri dzimuši 1972. un 1973. gadā, kā arī viena 1974. gadā dzimusi sieviete.

Personas par nozieguma izdarīšanu var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Iegūstot pietiekošu pierādījumu kopumu un veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, 20. janvārī pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētai prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

ENAP kriminālprocesā sākusi procesu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanai juridiskajai personai, kas arī tiks izskatīts vienlaikus kriminālprocesa iztiesāšanas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!