Foto: LETA

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu par SIA "Maxima Latvija" darbinieku materiālu vērtību prettiesisku pieprasīšanu no sadarbības partneriem, portāls "Delfi' uzzināja Ģenerālprokuratūrā.

Lietā kopumā apsūdzētas trīs personas. Kopumā pieprasīti vairāk kā 47 000 eiro.

Saskaņā ar apsūdzību, 2014. gadā starp SIA "Maxima Latvija" un kādu uzņēmumu noslēgts piegādes līgums. Apsūdzētais pēc līguma noslēgšanas prettiesiski pieprasījis no uzņēmuma pārstāvja naudu 4% apmērā no piegādāto preču apgrozījuma. Turklāt apsūdzētais arī piedraudējis, ka nemaksāšanas gadījumā preces netiks pasūtītas un var tikt lauzts noslēgtais līgums.

Šādā veidā apsūdzētais gada laikā prettiesiski pieņēmis 3920 eiro. Laika posmā no 2016. gada sākuma līdz 2017. gada jūlijam līdzīgā veidā apsūdzētais jau kopā ar citu līdzapsūdzēto kopā no šī paša uzņēmuma prettiesiski pieņēmuši 7995 eiro.

Bez tam līdzapsūdzētais laika posmā no 2015. gada aprīļa līdz 2018. gada maijam gan pats, gan ar starpnieku prettiesiski pieprasīja un pieņēma no cita uzņēmuma 35 697 eiro. Viņš apsūdzēts arī par vismaz 101 100 eiro noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Kopumā apsūdzētie izdarījuši noziedzīgus nodarījumus pēc Krimināllikuma 198. panta 2. daļas un Krimināllikuma 195. panta 3. daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona tiesai.

"Maxima Latvija" ir izstrādāta partneru sadarbības politika, lai nodrošinātu godprātīgu, abpusējām biznesa interesēm atbilstošu sadarbības praksi ar partneriem, piegādātājiem un citām iesaistītajām pusēm, portālam "Delfi" pauž "Maxima Latvija" Korporatīvo attiecību departamenta direktors Jānis Beseris.

Ievērojot šīs politikas principus, "Maxima Latvija" radušās aizdomas par kāda darbinieka negodprātīgu rīcību, par ko nekavējoties tikusi informēta Valsts policija, kas uzsākusi lietas izmeklēšanu.

"Jāuzsver, ka godprātīga un caurspīdīga uzņēmējdarbība ir "Maxima Latvija" pamatvērtība un mums ir nulles tolerances politika attiecībā uz darbinieku negodprātīgu rīcību," akcentē Beseris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!