Foto: LETA
Pagājušajā nedēļā policisti aizturējuši trīs vīriešus, kuri uzbrukuši taksometra vadītājam un nolaupījuši taksometru, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Olaines iecirknis naktī no 23. uz 24. februāri ap pulksten 4:00 saņēmis informāciju, ka Mārupes novadā kādam taksometra vadītājam nodarīti miesas bojājumi un nolaupīts taksometrs.

Policisti noskaidrojuši, ka trīs vīrieši bija izsaukuši taksometru, lai kaut kur it kā dotos. Taksometrs ieradies norādītajā adresē, kad viens no vīriešiem pēkšņi uzbrucis transportlīdzekļa vadītājam un vairākas reizes iedūris ar nazi.

Taksometra vadītājs izkļuvis no automašīnas un aizbēdzis, bet visi trīs ļaundari nolaupījuši taksometru un aizbēguši no notikuma vietas.

Nolaupītais transportlīdzeklis nekavējoties izsludināts meklēšanā. Jau pēc pāris stundām policija saņēmusi informāciju, ka netālu no Jelgavas atrasts avarējis taksometrs. Savukārt trīs personas no avarējušā taksometra nogādātas slimnīcā. Pārbaudot informāciju, radušās aizdomas, ka slimnīcā nogādātās personas ir saistītas ar Mārupē notikušo laupīšanu.

Policisti ieradušies slimnīcā. Pēc mediķu apskates likumsargi aizturējuši 1993. gadā un 1994. gadā dzimuši vīrieši, bet trešais – 1987. gadā dzimušais vīrietis joprojām atrodas medicīnas iestādē. 1994. gadā un 1987. gadā dzimušie vīrieši jau iepriekš sodīti par zādzību. Aizturētie savu vainu noziegumā atzinuši, atklāj policija.

Par laupīšanu grupā sākts kriminālprocess. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem. Pagājušo ceturtdien, 25. februārī, tiesa aizturētajiem piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!