Foto: AFP/Scanpix
Trīs agrāk tiesāti vīrieši Rīgā aizturēti par 120 litru degvielas zādzību no degvielas uzpildes stacijas (DUS), portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē.

Svētdien, 15.jūnijā, ap pulksten 18 Rīgā, kādā DUS Krasta ielā, policisti pamanīja aizdomīgus cilvēkus, kuri lēja degvielu. Pārbaudot automašīnas numuru, policisti konstatēja, ka tās numura zīmes neatbilst konkrētajam spēkratam. Taču brīdī, kamēr policisti pārbaudīja automašīnas datus, aizdomīgās personas uzpildīja 120 litrus degvielas un aizbrauca nesamaksājot.

Policisti sekoja automašīnai un netālu no notikuma vietas automašīnu "Audi" aizturēja. Automašīnā bija trīs vīrieši.

Ceļu policijas darbinieki par notikušo paziņoja Rīgas Latgales iecirkņa darbiniekiem un uz notikuma vietu izbrauca patruļpolicijas ekipāža, kas aizturētās personas nogādāja policijas iecirknī. Noskaidrojās, ka automašīnas numura zīmes ir zagtas.

Aizturētie ir 1971.gadā, 1974.gadā un 1987. gadā dzimuši vīrieši, kuri jau agrāk vairākkārt tiesāti par zādzībām.

Par šo gadījumu sākts kriminālprocess par atklātu zādzību un aizturētie ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Šobrīd turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu numura zīmju izcelsmi, kā arī aizturēto iespējamo saistību ar citiem noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!