Foto: Reuters/Scanpix

Valsts policija aizturējusi trīs vīriešus aizdomās par 70 000 eiro izkrāpšanu no kādas Latvijā esošas komercbankas, portālu "Delfi" informēja policijā.

6. februārī Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieki (ENAP) aizturējuši trīs Latvijas valsts piederīgos – 1988. gada dzimušu vīrieti un divus 1992. gadā dzimušus vīriešus.

Personas aizturētas kriminālprocesā, kas sākts pēc Krimināllikuma 177. panta 3. daļas par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā, vai ja to izdarījusi organizēta grupa.

Vīrieši tiek turēti aizdomās par krāpnieciskām darbībām laikā no 2018. gada decembra līdz aizturēšanas brīdim.

Policija izmeklēšanā noskaidrojusi, ka ar sākotnēji cietušās kredītiestādes bija plānots kopumā izkrāpt 200 000 eiro, bet tas nav izdevies, jo noziedzīgās darbības izdevies apturēt.

Noziedzīgo darbību rezultātā personas attiecīgajā laika periodā izkrāpušas daļu no plānotās summas jeb 70 000 eiro, pēc kā tika aizturētas.

Patlaban aizdomās turētajiem vīriešiem piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

Pirmstiesas izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Krimināllikumus paredz, ka par šādu noziegumu personas var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!