Foto: LETA

Aizdomās par mēģinājumu no Eiropas Savienības (ES) fondiem izkrāpt 64 000 latu policija aizturējusi trīs vīriešus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Aizdomās turamie, 1977.gadā, 1982.gadā un 1989. gadā dzimuši vīrieši, izmantojot vairākus saistītus uzņēmumus, tai skaitā arī fiktīvus, iesniedza "Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā" dokumentus, prasot atmaksu par īstenoto ES fonda projektu mazo komersantu attīstībai īpaši atbalstāmajā teritorijā. Policija norāda, ka pieprasījumā apzināti norādīta nepatiesa informācija par iegādātās iekārtas cenu, tās patiesā vērtība bija septiņas reizes mazāka, nekā minēts projektā.

Par šo gadījumu Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu pārvaldē pērn 31. janvārī uzsākts kriminālprocess par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Iesaistītajām personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. 28. martā kriminālprocess nosūtīts kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Kopumā šajā gadā uzsākti trīs kriminālprocesi, kas saistīti ar ES finanšu līdzekļu izkrāpšanu. Valsts policija arī turpmāk pievērsīs pastiprinātu uzmanību finanšu līdzekļu izkrāpšanai no ES fondiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!