Foto: DELFI
Talsu rajona prokuratūras prokurors 26. jūlijā tiesai nodevis krimināllietu, kurā par tīšu svešas mantas sadedzināšanu apsūdzēti trīs vīrieši.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai visi trīs apsūdzētie personu grupā vienojušies, ka iznīcinās svešu mantu, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina. 28. februārī vīrieši ieradušies kādas Talsu novadā esošas mājas pagalmā, kur izsituši pagalmā novietotajai automašīnai durvju stiklu, ielējuši tās salonā ar eļļu sajauktu benzīnu un degmaisījumu aizdedzinājuši.

Automašīna sadegusi, tādējādi vīrieši iznīcinājuši cietušajai piederošo automašīnu kopā ar tajā esošo motorzāģi un mobilo tālruni.

Ģenerālprokuratūra norāda, ka diviem no apsūdzētajiem inkriminēta arī svešas dzīvojamās mājas nodedzināšana. Divi apsūdzētie vīrieši personu grupā vienojušies par to, ka iznīcinās svešu mantu. Viņi ieradušies kādā Talsu novadā esošā mājā, kur caur neaizslēgtām durvīm iekļuvuši dzīvojamās mājas iekšpusē, sameklējuši tur viegli aizdedzināmus priekšmetus, aplējuši tos ar līdzi paņemto benzīnu un aizdedzinājuši, atstājot degam.

Tādējādi tika iznīcināta cietušajam piederošā dzīvojamā māja un blakus esošās kūts jumts.

Turklāt abi iepriekš minētie apsūdzētie naktī uz 23. maiju personu grupā vienojušies, ka iznīcinās svešu mantu, ieradušies kādā Talsu novadā esošā mājā, kur caur neaizslēgtām durvīm iekļūstot dzīvojamās mājas iekšpusē, aizdedzinājuši līdzi paņemtās koka skaidu briketes, atstājot tās degam. Šo darbību rezultātā iznīcināta cietušajai piederošā dzīvojamā māja.

Apsūdzētie izdarījuši noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 185. panta 2. daļā. Par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Lieta nodota izskatīšanai Talsu rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!