Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētajiem Jūrmalas mēram Gatim Truksnim (ZZS) un miljonāram Jūlijam Krūmiņam ceturtdien beidzas aizturēšanas termiņš.

Trukšņa un Krūmiņa aizstāvji trešdienas vakarā apliecināja, ka viņu klienti joprojām ir aizturētā statusā. Uzņēmēju un politiķi KNAB aizturēja otrdien. Trukšņa advokāts Jānis Rozenbergs teica, ka klients no slimnīcas nogādāts izolatorā un līdz šim brīdim nav ticis pratināts.

KNAB kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, iespējams, aizturējis arī savulaik ar partiju "No sirds Latvijai" (NSL) saistīto Jorenu Raitumu. Advokāts Pāvels Rebenoks nekomentēja, vai viņš ir aizstāvis Raitumam, taču nenoliedza, ka nodrošinot aizstāvību kādai KNAB aizturētai fiziskai personai lietā, kurā figurē divas publiski nosauktās personas - Jūrmalas mērs Gatis Truksnis un uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš. Klients esot otrdien aizturēts.

Latvijas Televīzijas rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka aizturēts ir arī viens no SIA "FELIX Holding" dibinātājiem un vadītājiem uzņēmējs Ēriks Igaunis.

Likums paredz, ka personu var aizturēt uz 48 stundām. Pēc aizturēšanas termiņa beigām persona var tikt atzīta par aizdomās turēto un var tikt piemēroti drošības līdzekļi. Bargākais no drošības līdzekļiem ir apcietinājums, par kuru pēc izmeklētāja lūguma jālemj tiesai.

Jau ziņots, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā un šajā kriminālprocesā kopumā aizturētas četras personas.

Tikmēr no amata atstādināta Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētāja Aija Orniņa. Orniņa apliecināja, ka KNAB viņai inkriminē neizpaužamu ziņu izpaušanu un "piedāvājuma pieņemšanu" no Krūmiņa. Viņa gan norādīja, ka konkrētais process nav saistīts ar kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, kurā aizturēts Krūmiņš un Truksnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!