Foto: Shutterstock

No 20. līdz 27. oktobrim Valsts policijas (VP) Tukuma iecirkņa amatpersonas aizdomās par zādzībām, laupīšanu un svešas mantas tīšu bojāšanu, aizturēja četras noziedznieku grupas – kopā astoņus vīriešus. Zagļi piesavinājušies degvielu, dažādus instrumentus, aļņa ragus, un mēģināja arī aizdzīt traktoru. Tiesa apmierināja policijas lūgumu un trīs personām piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, portālu "Delfi" informēja VP.

Šī gada 20. oktobrī likumsargi aizdomās par vismaz četrām līdzīgām degvielas zādzībām no Tukuma, Dobeles un Jelgavas iecirkņu apkalpojamām teritorijām aizturēja vienu vīrieti, kuram šobrīd ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Kriminālizmeklēšanas gaitā policija turpina skaidrot citus šajos noziedzīgajos nodarījumos iesaistītos.

Trīs mēnešos Jaunsātu un Zemītes pagastā tika reģistrētas piecas zādzības. Jūnijā, izzāģējot caurumu garāžas durvīs, no ēkas tika nozagts motorzāģis 500 eiro vērtībā un degviela, nodarot kopējos materiālos zaudējumus 600 eiro.

Savukārt augustā no viena īpašuma tika nozags televizors, dekoders, mūzikas centrs un nakts redzamības binoklis, savukārt, uzlaužot citas dzīvojamās mājas ārdurvis, no tās tika nozagti aļņa ragi un trimmeris, nodarot kopējos materiālos zaudējumus 1500 eiro vērtībā. Zādzības turpinājās arī septembrī – vienā gadījumā tika nozagta soma, kurā atradās dažādas mantas, bet otrā, izsitot loga stiklu, garnadži iekļuva mājās, kur izjauca mantu ierasto kārtību un mēģināja nozagt traktoru „T-25". Visos gadījumos ir sākti kriminālprocesi.

Aizdomās par zādzībām Tukuma iecirkņa policisti 20. oktobrī aizturēja divus vīriešus, un šobrīd izmeklēšanas gaitā tiek pārbaudīta aizdomās turēto personu iespējamā saistība ar vēl citu noziedzīgu nodarījumu iespējamu izdarīšanu.

26. oktobrī aizdomās par laupīšanu un svešas mantas tīšu bojāšanu likumsargi aizturēja trīs jauniešus. Vispirms viņi naktī no otrdienas uz trešdienu ap pulksten 0.45 izsita loga rūts stiklu ēkai Harmonijas ielā un pēc tam devās uz dzelzceļa staciju, kur ap pulksten 1.30 kājām spārdīja kafijas tirdzniecības automātu. Ap pulksten 2.30 jaunieši sabojāja kādas sievietes dzīvokļa ārdurvis Talsu ielā, nodarot viņai materiālos zaudējumus 150 eiro vērtībā un pēc aptuveni 10 minūtēm izsita citas sievietes dzīvokļa loga stiklu, radot materiālos zaudējumus 20 eiro apmērā. Visbeidzot ap pulksten 2.45 jaunieši, pielietojot fizisku spēku un piedraudot sadurt, Pasta ielā vīrietim nolaupīja naudas maku un mobilo tālruni, nodarot viņam materiālos zaudējumus 170 eiro vērtībā. Aizdomās par laupīšanu grupā policisti sāka kriminālprocesu, tajā pašā rītā noskaidroja jauniešu personības un viņus aizturēja, kā arī aizdomās par narkotisko un psihotropo vielu lietošanu nogādāja medicīnas iestādē analīžu veikšanai un tad – īslaicīgās aizturēšanas vietā. Vienam no jauniešiem šobrīd ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Aizdomās par vismaz 14 zādzībām, kas veiktas Tukumā šogad no 10. septembra līdz 27. oktobrim, policisti ceturtdien, 27. oktobrī, aizturēja divus vīriešus. Tiesa apmierināja policijas lūgumu un vienam no viņiem 28. oktobrī piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Visos 14 kriminālprocesos izmeklēšana turpinās, portālam "Delfi" sacīja policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!