Foto: LETA

Otrdien, 5. oktobrī, Tukuma novadā likumsargi apturēja automašīnu "Volkswagen Golf", kuras valsts reģistrācijas numura zīme atbilda citai automašīnai, tāpat autovadītājs uzrādīja viltotu transportlīdzekļa vadīšanas apliecību. Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā (VP).

Pārbaudes laikā kārtības sargi konstatēja, ka automašīnas valsts reģistrācijas numura zīme atbilst automašīnai "Mazda Premacy". Tāpat likumsargi konstatēja, ka apturētajam transportlīdzeklim ir izgriezti VIN numuri.

Pārbaudot dokumentus, automašīnas vadītājs uzrādīja Lietuvā izdotu transportlīdzekļa vadīšanas apliecību, kas izrādījās izsniegta citai personai un kaimiņvalstī ir anulēta.

Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 275. panta pirmās daļas par dokumenta viltošanu un izmantošanu. Par šādu noziedzīgu nodarījumu var tikt piemērots sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!