Foto: PantherMedia/Scanpix
Trešdien, kādā ugunsgrēkā Tukuma novada Sēmes pagastā, gājis bojā 75 gadus vecs vīrietis, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsdzēsēji informāciju, ka deg dzīvojamā māja, saņēma ap pulksten 12:59. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamajā mājā deg grīdas pārsegums un gruzd zem tā esošās skaidas. Ēkā bija arī liels sadūmojumus.

Ugunsgrēkā cieta 85 gadus veca sieviete, kuru vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās no mājas iznesa viņas dēls, bet 75 gadus vecs vīrietis liesmās gāja bojā.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēts 12 kūlas ugunsgrēki. Lielākais kūlas ugunsgrēks reģistrēts Bauskas novada Īslīces pagastā, kur pērnā gada zāle dega piecu hektāru platībā un salmu ruļļi 20 kvadrātmetru platībā. Savukārt, Auces novada Bēnes pagastā un Ozolnieku novada Cenu pagastā kūla dega viena hektāra platībā.

Kopumā trešdien VUGD saņēma 35 izsaukumus - dzēsti 26 ugunsgrēki, no tiem 12 kūlas ugunsgrēki, veikti seši glābšanas darbi, bija arī trīs maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gājis bojā viens cilvēks un cietis viens cilvēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!