Svētdien policisti, veicot pārbaudi, Tukumā pie kāda mopēda vadītāja konstatēja šļirces un iepakojumus ar baltu, pulverveida narkotisko vielu, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Likumsargi, pildot darba pienākumus, Tukumā apturēja kādu vīrieti, kurš vadīja mopēdu. Pārbaudes laikā policisti pie 1985. gadā dzimušā vīrieša konstatēja šļirces un vairākus iepakojumus ar baltu, pulverveida vielu. Policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess par narkotisko vielu glabāšanu.

Iespējamā vainīgā persona aizturēta un ievietota īslaicīgās aizturēšanas vietā. Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā.

Tāpat ir nozīmētas ekspertīzes, lai precīzi noteiktu narkotisko un psihotropo vielu sastāvu un daudzumu.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu Krimināllikumā ir paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Policija vērš uzmanību, ka narkotisko un psihotropo vielu lietošana ir iemesls uzvedības, sajūtu un domāšanas izmaiņām, kā arī ietekmē fizisko un garīgo veselību, var izraisīt panikas lēkmes, bezmiegu, depresiju, komu un pat nāvi. Tāpat narkotisko un psihotropo vielu lietotājiem pieaug risks iekļūt bīstamās situācijās vai nelaimes gadījumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!