Tukuma policija meklē sievieti, kura pirmdien, 28.oktobrī, uzdodoties par mediķi, mājas vizītes laikā no kādas gados vecākas iedzīvotājas izkrāpusi naudu it kā zālēm, informēja Tukuma policijas Ekonomisko noziegumu atklāšanas grupas inspektors Aldis Začests.
Kā sacīja Začests, vakar pie kādas tukumnieces mājās ieradusies aptuveni 40 līdz 50 gadus veca sieviete, kas uzdevusies par mediķi un piedāvājusi izmeklēt sievieti. Izmeklējuma laikā viltus mediķe konstatējusi, ka sievietei veselības stāvokļa uzlabošanai pēc iepriekš notikušās operācijas nepieciešami medikamenti, kurus aptiekā bez receptēm nevarot iegādāties.

Viltus ārste piedāvājusi sarūpēt nepieciešamās zāles, kas maksājot Ls 5. Sieviete šo naudu arī esot ārstei iedevusi. Tad viešņa norādījusi, ka nepieciešamas arī urīna analīžu pārbaudes. Kamēr sieviete devusies sarūpēt šīs analīzes, viltus ārste pārbaudījusi sievietes maka saturu, piesavinājusies tajā esošos aptuveni Ls 2 un devusies prom, stāstīja Začests.

Pēc Začesta teiktā, policija pēc cietušās apraksta patlaban meklē par mediķi uzdevušos sievieti, taču krimināllietu pagaidām nevarot ierosināt, jo sieviete vēlējusies palikt anonīma un par notikušo nav uzrakstījusi iesniegumu.

Šis ir pirmais gadījums, kad Tukumā no iedzīvotājiem naudu izkrāpj viltus mediķis. Policija sazinājusies ar pilsētas slimnīcu, taču galvenais ārsts norādījis, ka, pēc sievietes apraksta spriežot, viltus mediķe nevarētu būt neviena no slimnīcas personāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!