Tukuma rajonā decembra sākumā nogalināts pārtikas nozares uzņēmējs Vilnis Siljēkabs, apliecināja policijā.
Tukuma rajona Policijas pārvaldes priekšnieka palīdze Rolanda Bebere pastāstīja, ka 1951.gadā dzimušā Siljēkaba mirstīgās atliekas tika atrastas 8.decembrī ap plkst.15 Matkules pagastā, pie mehāniskajām darbnīcām. Uzņēmējam konstatētas vairākas durtas brūces krūšukurvī.

Pēc Beberes teiktā, policija par noziegumu ir izvirzījusi vairākas versijas, sākot no sadzīves slepkavības līdz savstarpēju rēķinu kārtošanai saistībā ar uzņēmējdarbību.

Policija cer jau drīzumā šo slepkavību atklāt. Slepkavas atklāšanai ir izveidota īpaša izmeklēšanas grupa, kurā strādā ne tikai Tukuma rajona policisti, bet arī Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes izmeklētāji no Rīgas.

Lai noskaidrotu slepkavības apstākļus, policija apzinājusi to personu loku, ar kurām uzņēmējs ticies liktenīgajā dienā, kā arī izpētījusi viņa uzņēmējdarbības veiksmes un neveiksmes pēdējo mēnešu laikā.

Bebere sacīja, ka vietējie Matkules iedzīvotāji ir šokēti par notikušo. Siljēkabs bijis gan darbīgs uzņēmējs, gan aktīvs sabiedriskajā dzīvē.

Siljēkabam kopš 1992.gada piederēja zemnieku saimniecība "Sili", kas reģistrēta Matkules pagastā, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija. Saimniecībai piederējis arī gaļas pārstrādes cehs, liecina arhīva dati. Siljēkabs bija līdzīpašnieks un direktors SIA "Kandavas zivis", kā arī darbojies biedrībā "Medību sporta klubs "Amula"".

Policija uzsākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 116.panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu jeb slepkavību. Šis pants paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!