Par pederastiju notiesātais Ingus Tūns pēc gūtajiem savainojumiem incidentā Daugavpils Grīvas cietumā atveseļojies un no Centrālcietuma slimnīcas jau pagājušajā nedēļā pārvests atpakaļ uz ieslodzījuma vietu Daugavpilī, informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) preses sekretārs Kārlis Seržants.
Pagaidām Tūns ievietots citā kamerā, bet, lai neatkārtotos līdzīgi gadījumi, viņu plānots pārvietot uz citu cietumu. Seržants gan vēl nevarēja pateikt, uz kuru ieslodzījuma vietu Tūnu varētu pārvest.

Kā ziņots, 12.jūlija rītā Grīvas cietuma kamerā, kurā izmitināti septiņi notiesātie, izcēlās konflikts. Tā laikā Tūns no sava kameras biedra saņēma dūrienu kaklā ar kādu asu priekšmetu, kā arī guva vairākus ribu lūzumus.

Par Tūna savainošanu tika ierosināta krimināllieta. Vainīgais - Georgijs Bakasajevs - savu vainu pilnībā atzinis. Krimināllieta ierosināta pēc Krimināllikuma (KL) 125.panta - par smagu miesas bojājumu nodarīšanu. Bakasajevs Grīvas cietumā izcieš sodu par zādzībām un laupīšanām.

Kā ziņots, Augstākā tiesa Tūnam piesprieda brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem. Viņš apcietinājumā atrodas kopš 1999.gada oktobra. Tiesa viņu atzina par vainīgu pederastijā, ja tā izdarīta ar nepilngadīgo, un citos noziegumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!