Foto: morgueFile
Šomēnes no Turcijas uz Latviju konvojēts iepriekš starptautiskā meklēšanā izsludināts kāds 1972.gadā dzimis Krievijas pilsonis, kurš tiek apsūdzēts par 1994.gadā Rīgā izdarītu slepkavību ar sevišķu cietsirdību.

Kā informēja prokuratūras ārējo sakaru koordinētājs Andrejs Vasks, 1994.gada 13.maijā toreiz vēl 22 gadus vecais vīrietis kādā kafejnīcā kopīgi lietojis alkoholiskos dzērienus ar 1957.gadā dzimušu vīrieti, ar kuru pēc tam abi devušies uz viņa mājām. Tur arī pastrādāta šī nežēlīgā slepkavība. Upuris tika nogalināts ar aptuveni 70 naža dūrieniem.

Nogalinātais 37 gadus vecais vīrietis savā dzīvesvietā Čiekurkalnā tika atrasts divas dienas pēc slepkavības izdarīšanas - 15.maijā, un tajā pašā dienā tika uzsākts kriminālprocess.

Apsūdzētais vīrietis 1994.gadā pameta Latviju un visus šos ilgos gadus dzīvoja Krievijā, kas tiesāšanai Latvijā viņu neizdeva.

Tikai šā gada janvārī Krievijas pilsonis tika aizturēts Turcijā, Stambulā, un lēmums par viņa izdošanu Latvijai tika pieņemts šā gada augustā, bet jau oktobrī viņš tika konvojēts uz mūsu valsti.

Patlaban apsūdzētais atrodas apcietinājumā, un lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!