Turcijas izdotais Rihards Ēķis, kuru apsūdz par divu cilvēku nogalināšanu noziedzīgu grupējumu izrēķināšanās laikā un citiem pārkāpumiem, neatzīst savu vainu izdarītajos noziegumos.
Pratināšanā Ēķis pilnībā noliedzis vainu visos inkriminētajos noziegumos. Viņš pastāstījis, ka notikuma laikā cietis autoavārijā un neko neatceroties. Slepkavības vietā viņš ieradies tad, kad viss jau bijis beidzies.

Pēc dažām dienām Ēķis esot devies darbā uz ārvalstīm, un tikai pēc vairākiem mēnešiem uzzinājis, ka izsludināta viņa starptautiskā meklēšana. Ēķis tomēr neesot varējis paskaidrot, kāpēc nav pieteicies policijai pēc tam, kad uzzinājis par izsludināto meklēšanu.

Prokuratūra tomēr uzskata, ka Ēķa vainu būs iespējams pierādīt, un turpinās jau notiesāto slepkavībā iesaistīto personu pratināšanu.

Jau ziņots, ka Ēķi apsūdz līdzdalībā divu cilvēku slepkavībā, nelikumīgā ieroču nēsāšanā, zādzībā personu grupā un citos nodarījumos.

Šos nodarījumus Ēķis veicis 1996.gadā Latvijā naidīgu kriminālo grupējumu savstarpējas izrēķināšanās laikā. Daļa no noziedzīgās grupas dalībniekiem jau notiesāta, viens nenoskaidrotos apstākļos gājis bojā pirms izmeklēšanas beigām, bet viena atrašanās vieta līdz šim neesot noskaidrota. Iespējams, arī viņš atrodoties Turcijā.

Turcija Ēķi Latvijai izdeva pagājušās nedēļas nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!