Foto: Shutterstock

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā kādas ceļojumu aģentūras pārstāve apsūdzēta par saistību nepildīšanu un ceļojuma pakalpojumu apmaksai paredzētās naudas izlietošanu savām vajadzībām, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai liecina, ka apsūdzētā ceļojumu aģentūras pārstāve pieņēma klientu pasūtījumus ceļojumu rezervēšanai. Saņemot naudu par ceļojumiem, apsūdzētajai sievietei bija jārezervē vietas lidmašīnā un viesnīcās. Viņa tīši to neizdarīja, tāpēc ceļojuma rezervācijas tika anulētas un ceļojums nenotika.

Apsūdzētās sievietes darbību rezultātā cietušas piecas personas, kurām kopējais nodarītais materiālais kaitējums ir vairāk nekā 6439 eiro.

Sieviete pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 179.panta 1.daļas – par svešas mantas prettiesisku iegūšanu vai izšķērdēšanu, ja to izdarījusi persona, kurai šī manta uzticēta vai kuras pārziņā tā atradusies. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu, naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Apsūdzētā savu vainu inkriminētajā noziegumā neatzīst, norādīja Eiduka.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!