Ugunsdzēsēji ceturtdienas rītā vēl turpināja likvidēt ugunsgrēku bijušajās uzņēmuma "Aurora Baltika" telpās, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).
Veļas un zeķu ražotājas SIA "Aurora Baltika" iepriekš izmantotajās telpās Rīgā, Mazajā Nometņu ielā, paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks vakar izcēlās pēc plkst.15, bet ap plkst.20.30 liesmas tika lokalizētas.

Uz notikuma vietu devās 14 VUGD automašīnas. Pašlaik ar ugunsgrēka likvidēšanu nodarbojas divas ugunsdzēsēju brigādes.

Pēc VUGD apkopotajām ziņām, liesmas bija apņēmušas ēka jumtu 800 kvadrātmetru platībā, trešo stāvu 1500 kvadrātmetru platībā, otro stāvu 1500 kvadrātmetru platībā un pirmo stāvu 300 kvadrātmetru platībā.

Saistībā ar ugunsgrēku vakar tika evakuēts tuvumā esošais bērnunams.

Šis nedēļas laikā ir jau otrais ugunsgrēks uzņēmuma bijušajās telpās - naktī uz 24.janvāri trīsstāvu ķieģeļu ēkas pirmais stāvs dega 120 kvadrātmetru platībā.

"Aurora Baltika" pagājušajā gadā pārcēla savu ražotni un uzsāka darbu jaunajā rūpnīcā Ogrē. Līdz pērnā gada beigām uzņēmumam bija jāatbrīvo iepriekš izmantotās telpas Rīgā, Mazajā Nometņu ielā 16.

Bijušās rūpnīcas vietā iecerēts veidot daudzstāvu dzīvojamo apbūvi. Projekta attīstītāji ir SIA "Mazā Nometņu 16", kuras akcionāri ir viena no lielākajām Lietuvas būvniecības kompānijām "RANGA IV", un investīciju kompānija "Hermes Capital".

SIA "Mazā Nometņu 16" valdes priekšsēdētājs Aids Šopis iepriekš informēja, ka bijušās rūpnīcas telpas pašlaik ir gandrīz tukšas un notiek atsevišķu palikušo konstrukciju un cauruļu demontāža. Ēkā esot palikuši atkritumi, kas demontāžas laikā, iespējams, ir aizdegušies.

"Mazā Nometņu 16" kādreizējās rūpnīcas ēkas plānojusi pilnībā nojaukt, lai atbrīvotu teritoriju būvniecībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!