Foto: DELFI

Rīgā trešdien, 15. jūlijā, Ūdenspolicijas darbinieki Daugavā pieķēruši atpūtnieku kuģīša šoferi teju trīs promiļu reibumā, informē Valsts policija (VP).

Kā vēsta policija, ap pulksten 17:45 Ūdenspolicija Daugavā – starp Zaķusalu un Lucavsalu – pamanīja atpūtnieku kuģīti, kas neievēroja navigācijas zīmes un izbrauca zem nepareizās tilta ailes.

Konstatējot šo pārkāpumu, Ūdenspolicija apturēja kuģīti. Taču, ieejot kuģa stūres telpā, policists sajutis alkohola smaku. Pārbaudot, vai kapteinis kuģi nav vadījis alkohola reibumā, likumsargs 1960.gadā dzimušā kapteiņa izelpā konstatējis 2,71 promili.

Policisti nekavējoties sazinājušies ar kuģīša īpašnieku, informējot par notikušo un lūdzot nodrošināt cita kapteiņa ierašanos, kurš būtu spējīgs turpināt atpūtnieku vizināšanu.

Kopumā uz kuģīša atradās aptuveni 60 pasažieri. "Šajā gadījumā neviens no pasažieriem nav cietis, taču ir skumji apzināties, ka manāmi iereibušais kapteinis varētu veicināt nelaimi un apdraudēt aptuveni 60 atpūtnieku veselību un dzīvību," – skaudri secina VP.

Šobrīd par atrašanos uz kuģa alkohola reibumā ir sastādīts administratīvais protokols, taču tālāka šī gadījuma izskatīšana ir nodota Nacionālo bruņoto spēku Krasta apsardzei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!