Foto: DELFI

Par gadījumu Ugāles pagastā, kad līdz nāvei tika nobadināts uz balkona turēts suns, tomēr ir sākts kriminālprocess, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Jolanta Knīse.

Kriminālprocess sākts par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kuras rezultātā tas gājis bojā vai sakropļots, vai par dzīvnieka spīdzināšanu. Likums par šādu noziegumu paredz pat brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem.

Suņa saimniecei procesā ir nozīmēta tiesu psihiatriskā ekspertīze.

Portāls "Delfi" iepriekš vēstīja, ka iepriekš policisti ilgstoši uz balkona badināta suņa nāvē neko krimināli sodāmu nesaskatīja, uzskatot, ka saimniece sodāma administratīvi. Taču vēlāk Administratīvo pārkāpumu izskatīšanas komisijai policijai lika lietā noskaidrot papildus apstākļus, nelemjot par administratīvo sodu.

Pērn decembra sākumā laikraksts "Neatkarīgā" vēstīja par kādu suni Ugāles pagastā, kurš vairākus mēnešus badināts uz daudzstāvu mājas balkona, bet pēc tam dzīvnieku patversmē nomiris. Sunim palīdzība sniegta vien pēc tam, kad par to interesi izrādīja mediji. Tad likumsargi suni tomēr no nežēlīgajiem cilvēkiem aizveda. Vetārsti, dzīvnieku kopjot, laikrakstam sacīja - pēc dzīves badā uz balkona no lopiņa bija palikuši vien kauli un āda. Ārstiem šādi spīdzināto suni neizdevās glābt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!