Ugāles pagastu šokējusi cietsirdīga slepkavība, ko pastrādājuši vietējie pusaudži – ar neskaitāmiem sitieniem un naža dūrieniem nogalināts sirmgalvis, vēsta laikraksts " Neatkarīgā Rīta Avīze" .
Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, nogalinātais ir "miermīlīgs večuks – vietējais dzērājs, kam ienaidnieku šķietami klusajā Kurzemes pagastā vienkārši nevarēja būt."

Aizdomās par slepkavību turētajā trijotnē ir divi nepilngadīgie –vienam četrpadsmit gadu, otram piecpadsmit. Trešais ir vecāks – 22 gadi. Kurš kuru musinājis uz slepkavības izdarīšanu, noskaidro policija, taču zināms, ka viens no padsmitniekiem jau reiz ir sodīts – par kaitēšanu svešam īpašumam.

Pagasta padomes priekšsēdētāja Gunita Ansone laikrakstam upuri raksturo kā mierīgu pensionāru, kam labpaticis iedzert. Kā noskaidrojusi policija, pēdējo reizi pagastā viņš redzēts 28. septembrī, un, visticamākais, tā arī bijusi viņa nāves diena. Tuvinieki par večuka prombūtni sāka uztraukties vien pēc četrām dienām – acīmredzot kārtējam plostam ap to laiku jau vajadzēja beigties. Līķi policija atrada jau pēc dažām stundām.

Valsts policijas Ventspils pārvaldes priekšnieks Didzis Vilemsons laikrakstam atzinis, ka savā praksē kaut ko tik briesmīgu nav pieredzējis: "Tas robežojas ar sadismu."

Kas upurim nodarīts, detaļās netiek atklāts, jo šobrīd turpinās ekspertīzes, kā arī slepkavu liecību salīdzināšana. Arī slepkavības motīvi neesot zināmi.

Zināms vien tas, ka uzbrucēju mērķis neesot bijis kaut ko atņemt večukam. Arī algas diena vēl bijusi tālu. Taču dīvains ir fakts, ka uzbrucēji ar upuri bija savstarpēji pazīstami un kaut kas vienojis šos triju dažādu paaudžu pārstāvjus. Iespējams, tas bija alkohols, norada laikraksts.

Slepkavība notika nakts laikā pļavā tikai pārsimt metru attālumā no daudzdzīvokļu ēkām. Kad večuks bija nogalēts, slepkavas viņa ķermeni aizvilka līdz Rīgas–Ventspils šosejai, pārvilka pāri un krūmos iemeta seklā bedrē. Pa virsu uzklāja zarus. Krūmos ievilktā sliede policijai ļāva uziet mirušo ļoti ātri. Suņi pat nebija nepieciešami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!