Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 37 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Pulksten 21.57 tika saņemts izsaukums uz Ikšķiles ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī ar atklātu liesmu dega sadzīves mantas 20 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās astoņi cilvēki un viens tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem. Ar glābšanas masku palīdzību ugunsdzēsēji glābēji no sadūmotās ēkas izglāba vēl astoņus cilvēkus. Pulksten 00.03 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt pulksten 19.49 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jūrmalas gatvi Rīgā, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Negadījumā bija iesaistītas četras vieglās automašīnas un tramvajs. Pirms VUGD ierašanās no tramvaja pašu spēkiem bija evakuējušies 15 cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību no automašīnas atbrīvoja vienu cilvēku, kurš tika nodots NMPD darbiniekiem. Ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja un sakārtoja ceļa braucamo daļu. Pulksten 21.14 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Tāpat pulksten 16.19 VUGD saņēma izsaukumu uz Ogres novada Ķeipenes pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega siena, grīda un sadzīves mantas 10 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas pašu spēkiem evakuējās pieci cilvēki. Pulksten 18.39 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega sodrēji divu ēku dūmvados, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, atkritumi. Ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī trīs ceļu satiksmes negadījumos un piecas reizes nolūzušu koku sazāģēšanā un ceļa braucamās daļas sakārtošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!