Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 48 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Naktī pulksten 1.01 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu mājas trešā stāva dzīvoklī bija nostrādājis dūmu detektors, jo dega ēdiens 0,01 kvadrātmetra platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Pulksten 1.33 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

VUGD atgādināja, ka visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Pulksten 00.42 VUGD saņēma informāciju, ka Pļaviņās deg vienstāva ražošanas ēka. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg angāra tipa ēkas starpstāvu pārsegums, ražošanas iekārta un ogles 150 kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbos tika iesaistīti objekta darbinieki un tehnika. Pulksten 5.54 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 20.21 saņemts izsaukums Liepājā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī uz ieslēgtas plīts dega katls un virtuves skapis viena kvadrātmetra platībā. Notikumā vietā konstatēts, ka telpās ir spēcīgs piedūmojums, bet liesmas apdzēstas pirms VUGD ierašanās, izmantojot ugunsdzēsības aparātu. Dzīvoklī bija uzstādīts dūmu detektors. Pirms VUGD ierašanās no dzīvokļa evakuējās divi cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji izvēdināja telpas un pulksten 20.47 darbu notikuma vietā pabeidza.

Pirmdien pulksten 8.15 tika saņemts izsaukums uz Aizkraukles novada Sērenes pagastu, kur dega neapsaimniekota vienstāva ēka 130 kvadrātmetru platībā. Pulksten 17.32 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!