Foto: F64

Otrdien, 27. februārī, Egļu ielā Cēsīs ugunsgrēkā vienstāvu mājā cietis viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 22.14 VUGD saņēma izsaukumu uz Egļu ielu Cēsīs, kur vienstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg sodrēji ēkas dūmvadā un blakus esošāstarpsiena 2,5 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pulksten 23.22 ugunsgrēks likvidēts, atzīmē VUGD.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 27. februāra pulksten 6.30 līdz 28. februāra pulksten 6.30, VUGD saņēma 51 izsaukumu – 21 uz ugunsgrēku dzēšanu un 23 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, malka, ventilators, trīs vieglās automašīnas, starpstāvu pārsegums un siena, bēniņu pārsegums, automazgātavas jumts, pirts telpa, šķūnis, saimniecības ēka, dzīvojamā māja, sodrēji 11 ēku dūmvados un trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, otrdien ugunsdzēsēji glābēji Salaspils novada Salaspils pagastā no koka nocēla kaķi un nodeva saimniekiem.

Pulksten 9.11 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Alūksnes novada Mālupes pagastu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dega kūts. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg saimniecības ēka 130 kvadrātmetru platībā. Pulksten 14.33 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt pulksten 22.02 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Kocēnu novada Kocēnu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja ar izbūvētu mansarda stāvu 100 kvadrātmetru platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts pulksten 5.40, norāda VUGD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!