Foto: Pexels

Otrdien, 5. aprīlī, pulksten 8.07 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Cēsu novada Raiskuma pagastu, kur dega vienstāva koka dzīvojamā māja 80 kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums un daļēji bija iebrucis jumts, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Veicot dzēšanas darbus, tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Pulksten 13.49 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega elektrolīnijas balsta stabs, divstāvu ēkas siena un starpstāvu pārsegums, atkritumi, elektrības vadi mājas bēniņos, sodrēji māju dūmvados, virtuves siena vienstāva mājā, zaru kaudze, vienstāva māja un lapene, vieglā automašīna, traktors, piededzis ēdiens, dzīvojamā māja.

Savukārt trešdien, pulksten 1.35 saņemts izsaukums Limbažu novada Viļķenes pagastā, kur uz autoceļa Rīga – Ainaži bija notikusi trīs kravas automašīnu un mikroautobusa sadursme. Cilvēki no automašīnām bija izkļuvuši pašu spēkiem un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Avārijas rezultātā no automašīnām grāvī bija noplūdusi degviela aptuveni 300 litru apjomā. Noplūdusī viela tika savākta, kā arī tika atvienotas avarējušo transportlīdzekļu akumulatoru klemmes, un pulksten 6.05 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 66 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 35 uz glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!